Akupunktur i Fys & Sund

  • Akupunktur foregår ved at der stikkes tynde nåle ind i musklerne. Nålene stimulerer nervesystemet og denne stimulering kan medføre smertelindring, øget blodgennemstrømning og afspænding af musklerne.
  • Normalt indsættes 4-10 nåle i området med symptomer og smerter.
  • Nålene sidder typisk i musklerne i 15-20 min, med små rotationer af nålene undervejs.
  • En påbegyndt akupunktur behandling består oftest som minimum af 3-5 behandlinger (3-5 uger), for at få den bedste effekt.

Erfaring:

Fysioterapeut Sabine Jensen: ”Min erfaring med akupunktur er, at den virker specielt godt ved nakkespændinger og spændingshovedpine. Jeg har brugt akupunktur med stor succes hos folk med migræne og kronisk hovedpine, hvor effekten ses helt tydeligt på folks brug af smertestillende og migrænemedicin kan reduceres. Ligeledes bruger jeg det med god effekt til både akutte og kroniske smertetilstande, såsom ondt i skulder, lænd, hofte, knæ eller kroniske sygdomme, hvor det giver en god afspændende og smertelindrende effekt.”

Book tid til akupunktur hvis du vil prøve om det virker på dine symptomer, eller tag en snak med fysioterapeuten under behandlingen.

Fysioterapeuter der kan give akupunktur på klinikken er Sabine Jensen, Allan Knøss, Maria Hyldgaard, Thomas Hyldgaard, Poul Martin Krogh, Malene Christensen  og Jesper Westphal (MedAc)

Læs mere om positive og negative effekter af akupunktur.