Hvad siger patienterne om behandlingen i Fys & Sund.

Digital composite of Highlighted bones of woman at physiotherapist

Digital composite of Highlighted bones of man at physiotherapy

depositphotos_9624759_m

Digital composite of Highlighted spine of man at physiotherapy

Digital composite of Highlighted foot of woman on treadmill

A picture of a special physio tape put on an injured calf over white background

Digital composite of Highlighted bones of woman at physiotherapist

Fitness center senior woman exercise with personal trainer on mat

Elderly couple working out together

Digital composite of Highlighted knee of injured man at physiotherapist

Man manipulating the leg of a woman while she is lying in a room

one couple man woman exercising workout aerobic fitness posture full length silhouette on studio isolated on white background

Genoptræning efter rygsmerter

Undertegnede fik primo november måned 2010 problemer med ryggen, i en sådan grad at jeg måtte sygemelde mig. Havde kraftige smerter og det trak ned i det ene ben.
Efter at have fået henvisning fra egen læge, kontaktede jeg Fys & Sund i Provstegade.
Efter et enkelt besøg, blev jeg sendt til Scanning, hvor man konstanterede en diskusprolaps samt 2 udposninger.
Thomas, Simon og undertegnede fik os en snak om hvad der kunne gøres, og konklusionen blev, at vi ville forsøge et træne prolapserne væk. De første behandlinger handlede om, at få smerterne minimeret. Der blev trukket, kølet ned, trykket og lavet øvelser med henblik på at presse diskus på plads igen. Fik nogle få, men meget nyttige øvelser med hjem, som så skulle trænes indtil næste besøg. Thomas og Simon var hele tiden meget fokuserende på om smerterne var blevet kraftigere eller mindre imellem behandlingerne. Der blev koblet flere og mere krævende øvelser på programmet (lå bl.a. fastspændt til vores strygebræt for at lave bagoverbøj) som skulle trænes hjemme med det formidable resultat at jeg d. 7. dec. 2010 startede på mit arbejde igen, dog uden at måtte løfte noget.

Behandlingerne/kontrol fortsatte ind i 2011, hvor jeg blev tilknyttet Julias Ryghold. Her trænede jeg en gang om ugen, samtidig med at øvelserne derhjemme også blev udført.

Jeg har altid løbet en del, men pga. diskusprolapsen, havde dette ikke kunne lade sig gøre, og jeg var i det hele taget meget spændt på, om jeg ville komme til at løbe igen. Jeg aftalte med Julie, at dette måtte komme an på en prøve. Så medio februar 2011listede jeg mig op på et af Fysioterapiens løbebånd. Det blev til ca. 2 km første gang og derefter gradvis længere, og da sneen og is forsvandt, medio marts kunne jeg løbe min første tur i det fri, det var bare så fedt. 20 maj. 2011 løb jeg Hamborg marathon og 2012 CPH marathon, og jeg er ikke i tvivl om at både Thomas, Simon og Julie fra Fys & Sund har en meget stor del i at dette kunne lade sig gøre, men jeg selv havde også troen på at det skulle lykkedes, og det gjorde det, sådan og en STOR TAK for hjælpen.

Torben Mikkelsen
Randers

Vederlagsfri patient siden 1998.

Jeg er kommet hos Thomas Hyldgaard siden 1998, hvor jeg ugentligt får behandling for kontrakturer, efter et færdselsuheld i 1971. Det er meget nødvendigt, at jeg modtager denne fysioterapi for vedligeholdelse af de svage funktioner jeg har tilbage for, at kunne udføre eget arbejde i selvstændig virksomhed
Det er altid rart at komme ind i Fys & Sund. Altid bliver man mødt med et frisk humør og det er lige meget hvem af fysioterapeuterne det er. De spørger altid til, hvordan det går og der er altid god service, frisk frugt og kaffe.
Jeg blev indlagt på sygehuset i Randers efter et ildebefindende for et år siden. Thomas Hyldgaard var en af de første, der stod oppe på sygehuset, for at se om der var sket noget slemt, der krævede omgående behandling. Det var der heldigvis ikke. To gange om ugen fik jeg den nødvendige behandling på sygehuset. Det er sådan noget jeg kalder service; at have sin egen fysioterapeut på sygehuset.

Vagn Caspersen, FinansRevision i/s

Genoptræning efter skulder operation.

Jeg fik konstateret “kold skulder”, betændelse i slimsæk og manglende plads til muskler, sener.
Via privathospitalet Ciconia blev jeg opereret én uge efter diagnosen var stillet. Arvæv og slimsæk samt dele af knoglen fjernet.
Dagen efter operation startede jeg genoptræningen hos fysioterapeuterne i Provstegade i Randers. I starten med hyppige interval og takket være den korte periode mellem diagnose og operation samt en velfungerende personlig genoptræning blev mit fravær på arbejdspladsen minimeret til en lille uge.
Jeg kombinerede min genoptræning med 2 ugentlige træninger i varmtvandsbassin hvilket virkeligt rykkede samtidig med at det var utrolig behagligt. Jeg fik en næsten smertefri hverdag hurtigt igen – herunder ikke mindst en god nattesøvn…
Jeg kan varmt anbefale at starte en genoptræning umiddelbart efter operation, hvilket har givet mig en overraskende hurtig tilbagevenden mod en velfungerende normal skulder.

Jan Sabro

En solstråle historie

Jeg er en kvinde på 57 år, som igennem 4 år har døjet med stærke smerter i ryggen. Smerterne sad i højre side af lænden og trak ud i benet. Derudover til kom snurrende fornemmelse fra lænden og helt ud i tæerne. Smerterne var konstant til stede, også om natten. Jeg fik stærke smertestillende piller i døgnets 24 timer. Dette hjalp kun meget lidt på smerterne, men gav bivirkninger i form af øget træthed, svimmelhed og utilpashed. Det blev sværere og sværere at passe mit arbejde, og jeg opsøgte min læge mange gange. Min livskvalitet var væsentligt forringet, idet jeg ikke længere kunne deltage i socialt samvær, da jeg måtte takke nej til mange ting på grund af smerterne. Jeg måtte ligge meget meget, da det blev sværere og sværere at gå, og selv indkøb blev til sidst kun klaret med besvær og hvil mange gange undervejs.
Efter mange besøg hos lægen, blev jeg henvist til fysioterapeut Thomas Hyldgaard, som undersøgte mig og han så også nogle røngentbilleder, som jeg havde medbragt fra sygehuset, og som påviste knogleskørhed og slidgigt mellem 4. og 5. lumbalhvirvel. Thomas satte mig i genoptræning, som gjorde tilstanden værre, og Thomas henviste mig tilbage til lægen for at få yderligere undersøgelse, da Thomas ikke turde sætte yderligere behandling i gang og stoppede også nuværende genoptræning.
Hoften blev undersøgt og den viste normale forhold. Til sidst blev jeg så desperat, at jeg insisterede på at blev henvist til en MR scanning. Jeg var kommet i tanke om, at jeg havde en privat sundhedsforsikring og via denne blev jeg henvist til en MR scanning. Der blev fundet 2 diskusprolapser. Og disse blev jeg opereret for ret hurtigt efter. På grund af min knogleskørhed blev der flyttet et stykke knogle hen til diskusstedet for at lave en stabilisering , og der blev foretaget en stivgørelse af nederste del af ryggen.
Efter operationen starter jeg hos Thomas til genoptræning. Thomas var meget overrasket over, at jeg kunne gå så frit og ubesværet så kort tid efter operationen. Smerterne var kraftigt i aftagende, og den snurrende fornemmelse kun minimal.
Thomas foreslog, at jeg skulle træne 3 gange ugentligt om ugen + 1 gang om ugen på ryghold hos Julie Møller Bie, og dette har jeg gjort siden. Det er fantastisk at komme i centret og få så god professionel støtte og omsorg. De har været med til at holde mig motiveret og de har været med til at få min livsglæde tilbage efter at have levet i et helvede med smerter. Jeg bliver stærkere gang for gang, og det er en fornøjelse at komme i centret hver gang. Både den individuelle træning, men også rygholdet betyder utrolig meget, for her er glæde, opmuntring og humoristisk sans, som gør det hele lidt sjovere.
Jeg kan med glæde takke Thomas og Julie for deres kompetence og forståelse for min situation.

Venlig hilsen. En af Thomas og Julies patienter.

Genoptræning efter coma.

I juli 2003 resulterede en operation i komplikationer i form af bl.a. multiorgansvigt. Jeg blev lagt i coma, og fik under dette meningitis .. Planlagte 5 dage på hospital blev til 5,5 måned.
Jeg skulle starte forfra, lære at kravle, gå osv. Det skulle vise sig at jeg fik varige men på bl.a. hukommelse, koncentration, hurtig udtrætning.
Da jeg blev udskrevet , blev jeg henvist til genoptræning dels på hospitalet og lokalcenter, lidt behandling af skuldre og tilbud om at benytte diverse redskaber.
Først langt henne i forløbet fandt jeg ud af, at jeg havde mulighed for selv at vælge fys og få vederlagsfri behandling, det var der ingen der oplyste om ! Set i bakspejlet ville jeg ha sparet måske 6 mdr s smerte og manglende bevægelighed, hvis nogen havde oplyst mig om dette.
Efter at ha besøgt et par fysioterapier, for at høre hvad de kunne gøre for mig valgte jeg Thomas.
Hvorfor? Han gav sig tid til at lytte. Jeg følte mig ikke reduceret til ” den problematiske skulder ” Han kiggede på helheden i kroppen , også det mentale. Planlagde træning og behandling, han var den der havde overblikket, holdt fast i tråden når jeg var ved at miste modet. Gav udfordringer lige til kanten, men sandelig også mange gange har slået bremsen i når jeg var for utålmodig og trænede for meget.
Jeg havde masse af ledsmerter, indskrænket bevægelsesmuligheder. Havde svært ved overblik og fokusering. Kunne ikke gøre 2 ting på en gang, f.eks. gå på brosten mens Thomas snakkede.
Det var benhårdt arbejde, min krop er i dag rimelig ” normalt” fungerende, smerter er noget af og til, ikke dagligt. Jeg vil til stadighed blive træt når der foregår for mange sanseindtryk.,
Jeg går til træning hos Mette Witt Mikkelsen, dyrker yoga og daglig meditation. I perioder svømmer jeg eller lunter mig tur. Udover at holde kroppen i gang, er min mentale tilstand (på grund af den mennigitis jeg havde) afhængig af fysisk træning. Her vil jeg til stadighed have brug for en Thomas til at få mig tilbage på sporet i perioder hvor jeg for en stund mister grebet.

Irene.

Genoptræning efter diskusprolaps operation.

Efter at være opereret for ca 2½ år siden for en discusprolaps, er der kommet smerter i venstre balle. Smerterne går nogen gange ned i lægmusklen og føles som en begyndende krampe i foden, som efter nogen tid fortager sig igen.
Efter 5 behandlinger på rygholdet hos Julie Møller Bie er det blevet 50% bedre og nu efter 11 gange er det ikke hver dag jeg mærker noget til det, jeg vil vurdere det nu til at være 80% bedre.

Kaj Rønfeldt

Succes Genoptræning hos Thomas Hyldgaard.

Jeg fik konstateret ” Kold skulder ” på Århus Kommune Hospital d. 23-9-2010 efter at have fået taget røngtenbilleder osv. Operation kunne foretages på Århus Kommune Hospital i 5/2011 ! Heldigvis har man ” behandlingsgaranti ” på denne operation. D. 05-10-2010 kommer jeg til forundersøgelse på privathospitalet Aleris i Århus. D. 19-10-2010 bliver jeg så opereret i skulderen på privathospitalet Aleris i Århus
Og her kommer så guldkornene til en god stærk skulder på rekord tid 🙂
Inden operation taper Thomas min skulder op for at aflaste skulderen så skulderen er mere ” klar ” til operationen.
Samt begynder jeg at lave øvelser inden operationen der skal forberede skulderen.
Dagen efter operationen er jeg igen ude at kører bil med manuelt gear og laver mange forskellige øvelser med elastik udlev. og instrueret af Thomas. Ja, det gør ondt og det er også ok, fremskridtene er tydelige, stor bevæglighed og allerede bedre styrke. Jeg træner ca. 4-6 gange om dagen, hele tiden med elastikken, imens jeg ser TV osv.
Udstrækningøvelser ca. hver 4 time . Jeg går mange ture hvor jeg svinger meget med skuldrene, måske lidt mere end normalt, men igen for at få brugt skulderen mest muligt.
Svømmehallen har jeg også brugt, ned i vandet og ” lege ” med skulderen under vandet 10- 20- 30 min. dog alt efter hvordan skulderen reagerer ! Det må godt gøre lidt ondt, men ikke bagefter nævneværdigt !
Som Thomas hele tiden har sagt gælder det om at træne mest muligt, dog med køl på skulder efter hver trænings sektion ( Is pose i viskestykke direkte på skulder Glem alt om gl.dags ammestue snak om armen i slynge osv. i x antal uger og herefter genoptræning ! Til den tid er skulder og arm kaput og bliver aldrig 100 % ok. !!!
Som Thomas siger : START TRÆNINGEN DAGEN EFTER OPERATIONEN !!! ( Tak endnu engang Thomas )
Kombinationen med smertestillere -( Panodil/Ibrufen osv) – Masser af træning – Masser af køl er kodeordene til god stærk skulder på rekordtid.
Til sidst, 1 mill. tak til Thomas for alle de ” mærkelige og mystiske ” øvelser med elastikken, rådgivning mht. køl og svømmehal osv. Og et dejligt træningscenter at komme i , smil på læben, hjælpsomme imødekommende og ikke mindst frugt, og kaffe på kanden, tja hvad mere kan man ønske sig…:-)

Tak
Mvh Jack W. Kristensen