Om os i Fys & Sund
– det er aldrig for sent at blive bedre

Hvem er vi?

Fys & Sund har haft til huse i Provstegade 3 siden 2009 og har været under den nuværende ledelse siden 2006. Erfaringen i klinikken spænder fra 2 år til 20 år. Samlet har Fys & Sund en fysioterapeutisk erfaring på i alt 146 år. Det er en erfaring vi er stolte af, som gør os i stand til at løse langt de fleste fysioterapeutiske problemstillinger.  Udover fysioterapeuterne er der ansat 6 fysioterapeut studerende, 1 fysiurgisk massør og en yoga instruktør. På den administrative side tager 6 klinik assistenter sig af den daglige drift i receptionen.

I Fys & Sund tror vi på, at alle er forskellige og at der ikke er to typer smerter der er ens, hverken i mekanik eller oplevelse, så derfor skal der laves individuelle behandlingsplaner til hver patient. Regimer og standard behandlinger findes ikke i Fys & Sund.

Vores overbevisning.

I Fys & Sund er vi af den overbevisning, at ventetid giver et dårligere resultat. Vi har taget den beslutning ud fra den teori, at jo længere tid du går med din skade, jo mere komplicereret kan dit behandlingsforløb blive. Det er for eksempel almindelig fysiologisk viden, at fem dages inaktivitet resultere i cirka 20% tab af styrken i dine muskler. Det tager cirka 3 uger at genoptræne dette tab. Hvis man forestiller sig at du går 3-4 uger og venter på behandling, kan det i sidste ende betyder 3-4 måneders ekstra genoptræning i den sidste del af din rehabilitering. Du kan altid blive bedre, lige meget hvor lang tid du har gået med dine smerter, men det er nemmere, hvis behandlingen startes tidligt op.
Da ledelsen skiftede i 2006 var det gennemsnitlige antal behandlinger på 16,8 behandlinger pr patient. Ved sidste opgørelse i slutning af 2016 var behandlingsgennemsnittet på 7,02. Samme gennemsnit er på landsplan cirka 9,5 behandlinger pr patient. Vi er i Fys & Sund meget stolte af, at det ser ud til, at beslutningen om ”ingen ventetid” har den ønskede effekt.

Vi tager dig altid alvorligt.

Der er ikke mange der synes det er hyggeligt, at have et hold i ryggen! Langt de fleste synes nok det er rigtig træls, og det kan helt sikkert påvirke hverdagen markant. Derfor har vi også besluttet, at du skal synes, at det er trygt og hyggeligt at komme på besøg hos os. Vi har altid frisk malet kaffe til dig, et stykke frugt og noget litteratur du kan underholde dig med inden du skal ind til behandling. Personalet, både det administrative og behandlerne, vil altid forsøge at finde dig der hvor du er, og forsøge at skabe en hyggelig, fortrolig og humørfyldt stemning. Vi tager altid dig og dine smerter alvorligt. Det er vigtigt for os, at du går ud af Fys & Sund med en fornemmelse af, at alle aspekter af din problemstilling er blevet trygt afdækket og der lagt en plan for dit videre forløb.

Når du er færdig behandlet, tilbyder vi dig et tjek efter cirka 6 uger, hvor vi snakker om hvordan det går, om du får du lavet din vedligeholdelses træning og om føler du dig sikker på, at du selv kan klare dig selv i fremtiden.

Vores faglige kompetence og stolthed.

På det faglige område stræber vi til en hver tid efter, at være fuldt opdateret på den sidste nye viden. Derfor er Fysioterapiens personale ofte på kurser og der afholdes interne temadage i klinikken. Som udgangspunkt har alle fysioterapeuter i Fys & Sund en ekstra overbygning i form af Certificeret Mekanisk Diagnose og Terapi (MDT). Derudover har vi i Fys & Sund andre videregående uddannelser indenfor idræt, Mulligan, golf, akupunktur, mv. Vi vil til en hver tid stræbe imod, at være det sted, hvor den største og bredeste viden inden for fysioterapi er.
Som noget at det sidste nye har vi investeret i en ultralydsscanner, så vi kan springer over de ofte lange ventelister, og derfor meget hurtigere, kan komme frem til en mere præcis mekanisk diagnose. På den måde når vi hurtigt frem til en behandlingsstrategi, der sikre et optimalt og effektivt behandlingsforløb.

Hvad forventer vi af dig?

Vi knokler for, at hjælpe dig med at blive symptomfri så hurtigt og let, som det er muligt, men vi forventer også, at du deltager aktivt i behandlingen. Derfor vil du næsten altid blive udstyret med nogle simple trænings- eller bevæge øvelser, som du skal udføre inden du møder op til den næste aftale. Hvis du udfører dine hjemmeøvelser, er chancen for at dine symptomer mindskes, væsentlig større.

Kan du altid blive symptomfri?

Fys&Sund er også for dig med kroniske smerter. Vi tror på, at med grundig undersøgelse, god planlægning og godt humør, så kan vi nå frem til en bedre håndtering af dine smerter. For at kunne holde øje med effekten udfører vi med faste intervaller test. Det gør vi for at kunne dokumentere, at vi opnår den ønskede effekt af behandlingen.

I Fys&Sund har vi mange forskellige tilbud, der kan være med til at forbedre dit velvære og forebygge eventuelle smerter i fremtiden. Vi tilbyder udover den almindelige fysioterapeutiske behandling af smerter også holdtræning, styrketræning i vores Trænings center, massage, indlægssåler, firmaaftaler, mv. Tag en tur rundt på vores website og se om der er noget du kan bruge.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i Fys & Sund.

Husk at tage en kop kaffe.